Vergoeding Kinder- & Jeugdpsychologie


Aanmelden voor de Kinder- & Jeugdpsychologie kan door middel van het invullen van ons aanmeldformulier. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijsbrief van de huisarts of het wijkteam noodzakelijk. Per gemeente kan dit anders georganiseerd zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Braams. Uw aanmelding zal in behandeling genomen worden zodra deze verwijsbrief door ons ontvangen is. Omdat de verwijsbrief aan bepaalde eisen moet voldoen, adviseren wij u (wellicht ten overvloede) om een brief met aanwijzingen voor de verwijzer mee te nemen tijdens het gesprek met uw verwijzer (wijkteam of huisarts in regio IJsselland). De huisarts, medisch specialist of sociaal wijkteam kan overigens vanaf de site van Braams digitaal verwijzen. Zodra het aanmeldformulier en de verwijsbrief binnen zijn, zal het secretariaat u één of meerdere vragenlijsten toesturen om in te vullen en een zorgtoewijzing bij uw gemeente aanvragen. Wanneer deze zorgtoewijzing binnen is, zal het secretariaat opnieuw contact met u opnemen. 
 
Kinder- & Jeugdpsychologie wordt aangeboden in de regio IJsselland op de locaties van Braams in Deventer en Zwolle (regio IJsselland).

Regio IJsselland: 
Gemeente Dalfsen, gemeente Deventer, gemeente Hardenberg, gemeente Kampen, gemeente Olst-Wijhe, gemeente Ommen, gemeente Raalte, gemeente Steenwijkerland, gemeente Zwartewaterland en Zwolle.
Voor mogelijkheden van hulpverlening voor kinderen en jongeren uit andere regio’s kunt u contact opnemen met ons Centrale Secretariaat.

Verwijsbrief door huisarts, medisch specialist of medewerker wijkteam (regio IJsselland)
De huisarts, medisch specialist of medewerker van het wijkteam kan vanaf de site van Psychologenpraktijk Braams digitaal aanmelden (onder "Verwijzer Jeugdpsychologie"); voor digitale verwijsbrief, klik hier
Direct aanmelden